ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Στο eurocoincollection.com θα βρείτε επετειακές εκδόσεις νομισμάτων από όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η πρώτη μου επαφή με το συλλεκτισμό συνέβη το μακρινό 2002 όταν και ανακάλυψα τα πρώτα κέρματα Ευρώ. Με κέντρισε τότε το γεγονός ότι κάθε χώρα είχε τη δική της αναπαράσταση στα κέρματά της. Η πρώτη αυτή επαφή μπορεί να ήταν επιφανειακή και εφήμερη, όμως το μικρόβιο του συλλεκτισμού είχε μόλις εισχωρήσει μέσα μου… 
 

Η δεύτερη επαφή που είχα ήταν μετά από αρκετά χρόνια, το 2015, όταν δουλεύοντας στο ALKIONIDES SEASIDE HOTEL “έπεσαν” στα χέρια μου κέρματα 2€ διαφορετικά από αυτά που είχα συνηθίσει ως τότε να αντικρίζω. Σε συνδυασμό με το ότι ανακάλυψα πως άτομο του στενού μου περιβάλλοντος είχε ήδη φτιάξει μία πολύ ωραία συλλογή, άρχισε να ξανα-ξεπροβάλλει το μικρόβιο του συλλεκτισμού. 
 

Έτσι ξεκίνησε η έρευνά μου, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακάλυψα πως κάθε χρόνο όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν μέχρι 2 αναμνηστικά κέρματα 2€ εκτός από τις χρονιές 2007, 2009, 2012, 2015 και 2022 (αυτές τις χρονιές κάθε χώρα, εκτός από τα 2 καθιερωμένα τους κέρματα, εξέδωσε και ένα κοινό νόμισμα, το οποίο ήταν όμοιο για όλες τις χώρες).

 

Κάθε αναμνηστικό κερμα 2€ αποτυπώνει μια αναπαράσταση, μια επέτειο, ένα πρόσωπο, κάποιο γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά με την ιστορία του κάθε κράτους. 
 

Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι που μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω συνεργάτες και φίλους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, άτομα τα οποία χάρη στην πολυετή μας συνεργασία, μου εξασφαλίζουν όλα τα νέα κέρματα 2€ που εκδίδουν οι χώρες τους. 

Συνεπώς, μπορώ να προμηθευτώ σε μεγάλες ποσότητες όλα τα νέα κέρματα από όλες τις χώρες που έχουν το ευρώ ως εθνικό τους νόμισμα. Ε
πίσης υπάρχει η δυνατότητα να προμηθεύομαι κέρματα προηγούμενων ετών κατόπιν παραγγελίας, ώστε να σας βοηθώ να ολοκληρώσετε τη συλλογή σας. 
 

Ο συλλεκτισμός κερμάτων 2€ είναι ένας μαραθώνιος που απαιτεί πείσμα, υπομονή, επιμονή και αρκετό προσωπικό χρόνο ώστε να φτάσει κάποιος τη συλλογή του στο σημείο που επιθυμεί. Εύχομαι λοιπόν μέσω της Euro Coin Collection να καταφέρω με τη σειρά μου να βάλω ένα λιθαράκι στο χτίσιμο και της δικής σας συλλογής.